empty
home   /   over_ons

Over ons


Historie

De eigenaar Ad Ooms van Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice te Swifterbant is ruim 30 jaar in de ban van BMW-klassiekers. Ad maakte vanuit Dronten van zijn passie zijn bedrijf en verhuisde in 1995 naar een boerderij in Tollebeek (Noordoostpolder). Zijn eerste ervaringen deed hij op in het jaar 1980 met een BMW 2800 van slechts 750 gulden. Je volgde een studie, maar je moest en zou toch BMW rijden! Na enige jaren volgde een BMW 528 en dat was al een hele verbetering. Zo zijn door de jaren heen heel wat auto’s de revue gepasseerd, variërend van het type 525, 628csi, 732i, 635csi, M635csi, 735i, 323i, kortom teveel om op te noemen. Inmiddels is er toch een mooie collectie aan klassieke BMW auto’s over gebleven aan de Kil in Swifterbant.


Goed advies van de echte liefhebber

Toen Ad Ooms (1957, Rotterdam), eigenaar van Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice, in 1978 zijn eerste BMW 2800 aanschafte voor 750 gulden, was hij verkocht. Het was het begin van pure passie en een hele reeks BMW’s die hij zou gaan rijden en verzamelen. Ad maakte vanuit Dronten van zijn passie zijn bedrijf en verhuisde in 1995 naar een boerderij in Tollebeek (Noordoostpolder). Om de klimatologische omstandigheden voor de klassieke auto’s te verbeteren, ging het bedrijf in 2007 naar een bedrijfspand in Swifterbant (Oostelijk Flevoland). Inmiddels mag Ad Ooms zich specialist in klassieke BMW’s noemen. Van de verkoop van originele onderdelen, onderhoud en reparatie tot het adviseren bij de aankoop van klassiekers en autoverhuur: bij Ooms Verhuur Klassiekers en Onderdelenservice kunt u rekenen op een betrouwbaar advies van een échte liefhebber!

Al 30 jaar passie voor klassieke BMW’s


Familiewapen

Wapens met en zonder helmteken

Het wapen van de familie Ooms werd in 1666 / 1667 ingevoerd door Adriaen Adamszoon Ooms. Hij was secretaris van Gelckenes en van 1653 tot 1673 notaris en procureur van Nieuwpoort. Hij zetelde eveneens in Nieuwpoort. Vroeger waren ridders tijdens toernooien en veldslagen moeilijk te herkennen. Daarom bracht men tekens aan op het schild, de helm en het dekkleed van het paard. Het teken op de helm noemt men een helmteken.
Wanneer Adriaen Adamszoon Ooms iets van een zegel voorzag, deed hij dit met het wapen zonder helm teken. Van 1697 tot 1713 voerde Johannes Ooms dit wapen. Hij was schepen van Nieuwpoort in 1698. Mogelijk was hij ook Mr. Johannes Ooms, advocaat te Gorinchem. Johannes Ooms ‘zegelde’ inclusief het helmteken.


Typisch Arkel-wapen

Het wapen is een typisch Arkel-wapen, vanwege de zwarte dwarsbalken die waarschijnlijk staan voor de stormladders die herinneren aan de bestorming van de Damiate waarbij de Van Arkels een rol speelden.
Het wapen bestaat uit een wit vlak, ‘een veld van zilver’ beladen met twee beurtelings gekanteelde dwarsbalken van sabel. Sabel is de kleur zwart. Daarboven zijn twee ineengeslagen handen te zien in de kleur keel, oftewel rood. Het helmteken bestaat uit een zogenaamde ‘antieke vlucht’.